НовиниПоверителност

Политика за поверителност на Фондация „Общество и сигурност“

Ние от Фондация  „Общество и сигурност“ сме ангажирани да защитаваме Вашите лични данни. Препоръчваме Ви да се запознаете с настоящата политика за поверителност, която ще Ви даде информация как и какви лични данни обработваме във Фондация  „Общество и сигурност“ като част от нашата дейност. Настоящият документ описва политиката на Фондация  „Общество и сигурност“ във връзка с получаването и обработването на информация за потребителите в изпълнение на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни. 

 

Общият регламент за защита на данните на физическите лица  е приет през 2016 г., но влиза в сила на 25 май 2018. Регламентът има за цел да уеднакви и актуализира съществуващите регулации за защита на личните данни в целия Европейски съюз, като целта е да се промени начинът, по който организациите оперират с тях.

След 25 май 2018, всички граждани на ЕС ще имат пълен контрол над данните, които предоставят на различните организации. Регламент (ЕС) 2016/679  защитава правата за поверителност на данните на всеки човек, който е в ЕС, без значение дали информацията се обработва в рамките на Европейския съюз или извън него.

 

Какви лични данни събира Фондация „Общество и сигурност“  и как се обработват Вашите лични данни?

Фондация „Общество и сигурност“  e организация с нестопанска цел и администратор на лични данни по отношение на изпратените от Вас и обработвани от нас данни. Когато се свързвате с нашия екип при попълване на онлайн или офлайн форма за регистрация, формуляр за кандидатстване или обучение, участие в срещи и работни пътувания, анкетни карти и други, ние обработваме информацията, включително лични данни, които сте ни предоставили, сред които данни: Вашето име, фамилия, телефон, електронен адрес, организация и друга информация, която сте включили.

Фондация „Общество и сигурност“  не събира потенциално чувствителна лична информация за расов или етнически произход, религия, членство в синдикати, сексуална ориентация, здраве и др. Фондацията може също така да обработва лични данни и на основание легитимен интерес, когато това е необходимо, за да упражни или защити законните си права.

Фондация „Общество и сигурност“ обработва Вашите лични данни в съответствие с приложимото законодателство.

 

Защо и кога Фондация „Общество и сигурност“  събира и обработва Вашите лични данни?

Фондация „Общество и сигурност“  получава Ваши лични данни, когато попълвате някоя от формите за регистрация на сайта ни или офлайн формуляр за кандидатстване в обучителни програми, участие  в конференции, срещи, обучения, кампании, обмяна на посещения и други. Фондация „Общество и сигурност“  събира, използва и обработва горепосочената информация за следните цели, предвидени в настоящата политика:

  • при цели, свързани с изпълнение на проекти, обучения, съвместни дейности с други о, работни посещения, предоставяне на информация и други;
  • определени цели, за които Вие сте дали своето изрично съгласие;
  • цели, необходими за изпълнението на законови задължения на Фондацията.

Колко време Фондация „Общество и сигурност“  съхранява Вашите лични данни?

При съхранението на данни, Фондация „Общество и сигурност“  прилага генералния принцип за съхранение на данни в минимален обем и за срок не по-дълъг от необходимото за изпълнение на основните си дейности и отчетност по договори в т.ч. и  за безвъзмездно финансиране.

Автобиографии, файлове, проектни предложения, попълнени формуляри или други документи и информация до 1 година след изтичане на договорно установения срок  за съхранение или докато бъде заявено писмено желанието Ви да бъдат изтрити.

Вашите права като субекти на данните, начин на упражняването им и защита

Всяко физическо лице има следните права по отношение на личните му данни, обработвани от Фондация „Общество и сигурност“ :

  1. право на информация;
  2. право на достъп до личните му данни;
  3. право на коригиране;
  4. право на изтриване;
  5. право на ограничаване на обработването;
  6. право на преносимост на данните;
  7. право на възражение срещу обработване на личните му данни.

Правото на субектите на данни на информация се осъществява посредством предоставената в този документ кратка, разбираема и лесно достъпна информация, която се отнася до обработването. Допълнителна информация, свързана с обработването на личните Ви данни, която се дължи съгласно действащата нормативна уредба, можете да получите в качеството си на субект на данните, чрез подаване на електронно заявление на електронния адрес на Фондация „Общество и сигурност“   ssf@ssf-bg.eu.

Правата, изброени в точките от 2 до 7, можете да упражните като подадете електронно заявление на електронния адрес на Фондация „Общество и сигурност“.

Правата на субектите на данни се тълкуват в смисъла, вложен в разпоредбите на Глава Трета от (Регламент (ЕС) 2016/679).

В случай на оплакване във връзка с упражняването на посочените права, субектът на данни има право да иска преразглеждане на случая му, а при отказ за преразглеждане – да подаде жалба до надзорния орган – Комисията за защита на личните данни.

Как защитаваме Вашите права?

Фондация „Общество и сигурност“  обработва Вашите лични данни единствено в съответствие с посочените по-горе цели и срокове и във връзка с изпълнение на договорни отношения, провеждане на срещи, обучения, конференции, кампании и т.н., като за всички лични данни, които се събират за участие в събития, обучения, кампании и др. субектите ще бъдат информирани за целите, за които се събират.

 Какви мерки за защита на Вашите данни прилага Фондация „Общество и сигурност“?

Фондация „Общество и сигурност“ oсигурява максимална защита на всички лица, с чиито лични данни разполага и са регистрирани за събития, обучения и срещи, когато предоставят своите данни. Фондация „Общество и сигурност“ не разпространява Ваши лични данни без изричното Ви съгласие и ги съхранява на компютър, достъп до който е с парола, която знаят само служителите на Фондацията, чиято длъжност и служебни отговорности изискват знанието на тази информация.  След изтичане на срока за обработване на личните Ви данни, те ще бъдат изтрити трайно и няма да бъдат използвани в бъдеще, освен ако не е налице Ваше изрично съгласие.

 

Контакти

Ако имате въпроси относно Политиката за конфиденциалност може да се свържете с нас по електронен път на адрес: ssf@ssf-bg.eu, на телефон (02) 983 44 45  или по пощата на адрес: ул. Ангел Кънчев 2, ет.М, оф. 5, София 1000 .

Фондация "Общество и сигурност"

Фондация "Общество и сигурност"