Настоятелство

Членове на Настоятелството на Фондация „Общество и сигурност“

Валентин Попов

Валентин Попов e роден през  1964 г. в град Дупница.

Завършил е Математическа гимназия „Акад. С. П. Корольов“ в Благоевград и  ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград през 1989 г.

Служител е в МВР от 1993г. и е командир на отделение на ГКПП „Станке Лисичково“ в Гранично полицейско управление  – Благоевград.

 

Това, с което Валентин Попов може да бъде описан започва с един цитат на Лоис Макмастър Бюджолт, която е казала: „Демокрацията си има една мръсна малка тайна и тя е, че правото на глас не ти дава непременно и право на избор.“ 

Той отвръща:  „Права е жената. Но пък аз много държа да имам право на избор и смятам, че също съм прав.“

 

Дарин Ковачев е роден през 1979 г. Завършва средното си образование в  СОУ  „Васил Левски“ в град Малко Търново. От 17 години работи в Гранична полиция, а в момента е младши експерт на зелена граница в ГПУ „Малко Търново“. Мечтае дори и малко позакъснял да запише и завърши висше образование.

 

Вярва, че никой не е безгрешен и често, вървейки по пътеката на живота ни се случва да грешим. Нееднократно. Убеден е, че важното е да се поучим от грешките и да продължим своя път по-силни и по-уверени.

 

Генади Тенев е роден на 19.06.1971 г. в град Бургас. Завършил е средното си образование в град Бургас, а висшето си образование  в Академия на МВР.

Работи в  МВР от април 1992 г., като е започнал своята кариера в  РУ „Транспортна полиция“ в град Бургас, а 2010 г. до момента е разследващ полицай в ОДМВР-Бургас.

 

Според него, „хората престават да мислят, когато престанат да четат“ (Дени Дидро), затова не спира да чете и „дълбае“ в нормативната уредба на МВР, което му помага не само да изгражда визия за това как да се реформира МВР, но и как да бъде обсъдена с гражданите. За него най-важно да живеем в настоящето, изграждайки бъдещето, а не в удобното минало или обещаното от други бъдеще.

 

Христо Павлов

Доц. д-р Христо Павлов е юрист по образование. Преподавател е по криминалистика и съдебни експертизи. Ръководител е на Програмния съвет по “Теория и история на държавата и правото“ в ЦЮН на Бургаския свободен университет. Автор е на монографии, учебни пособия и редица други научни трудове по проблеми, свързани с разкриването и разследването на престъпления. Получава приз „Преподавател на годината” от първите годишни награди на фондация „Евгений Мосинов” (на 12.12.2019г.). Притежава богат опит в провеждането на експертни криминалистични изследвания. Вписан е в списъка на утвърдените специалисти за съдебен район на Окръжен съд – гр. Бургас и Административен съд – гр. Бургас. Член е на Българската асоциация по криминология.

„Като експерт и дългогодишен учен в областта на криминалистиката, бих желал да се обърне особено внимание на повишаване капацитета на криминалистиката и възраждане на Института по криминалистика, като се възстановят научноизследователската дейност и криминологичните изследвания.“

Илия Димитров Хрисимов е завършил 26.09.1971 г., ВВОВУ „Васил Левски“ в гр. Велико Търново и е магистър по „Публична администрация“ в Академията на МВР.

Професионалната му кариера започва в жандармерията, след това става командир на курсантска рота, а от 2000 г. е в АМВР. До 2014 година е Комендант на Академията на МВР, а от 2014 г. е помощник ректор.

Илия Хрисимов вярва във искрените човешки отношения и е убеден, че МВР може да се промени, въпреки множеството неуредици и проблеми.

Фондация "Общество и сигурност"

Фондация "Общество и сигурност"