Фондация “Общество и сигурност” се включва в кампанията “Убий скоростта, спаси дете!”

Фондация “Общество и сигурност” се включва в кампанията “Убий скоростта, спаси дете!”

Фондация „Общество и сигурност“ се присъединява към традиционната кампания на радио FM+ в подкрепа на обществото, под надслов „Убий скоростта, спаси дете!“. 

За първа година, екипът на радиото предвижда и мащабно събитие на открито в гр. София с подкрепата на Община Оборище, което в рамките на три часа интензивно да припомни отново най-важните послания на инициативата, а в пространството пред патриаршеска катедрала “Свети Александър Невски”

Фондацията се присъединява към събитието, като организира мини фестивал на безопасността и сигурността с подкрепата и помощта на МВР. На специално обособено място,ще се позиционират професионалисти от различни направления на дейност в МВР, със съответните моторни превозни средства и оборудване, които във времето на провеждане на събититео ще се срещат и общуват с децата и младежите.

На специална обособена шатра, ще се раздават информационни материали, насочени към децата и техните родители и целящи да повиши на тяхната обща култура за сигурност.

Фондация “Общество и сигурност” вярва, че подобни инициативи представляват пнов и модерен начин да се формират положителни обществени нагласи, да се повиши имиджа на институцията и да се преодолеят негативните стереотипи по отношение на МВР. Посредством директната среща на децата с професионалистите в МВР, ще се представи и конкретната дейност на всяка една структура във ведомството и ще се повиши културата на сигурност на значителна група от деца и младежи.

Официалното закриване ще се проведе на 19 октомври 2024 г. от 11.00 до 14.00 часа пред патриаршеска катедрала “Свети Александър Невски”.

 

 За кампанията и събитието:

“Убий скоростта, спаси дете!”

кампания на Радио FM+, в полза на обществото

Вече 18 години, Радио FM+ организира кампанията в полза на обществото “Убий скоростта, спаси дете!”

 Всеки път нейно символично начало дава първият учебен ден, но посланията на кампанията и призивът да бъдем отговорни на пътя, отекват през цялата година.

С внимание и отношение към проблемите на пътната превенция,  Радио FM+ организира различни инициативи като: боядисване на пешеходни пътеки в големите градове;   позициониране на специални стикери върху превозните средства на градския транспорт; организиране на специални активности  за информираност на водачите и намаляване на пътните инциденти; позициониране на постоянни информационни табели, с визията на кампанията, в близост до училища; поставяне на информационни табла на ключови кръстовища в големите градове; множество инициативи с детски градини и училища, в различни градове, на тема пътна безопасност.

Ефирът на Радио FM+ също се „преобразява“ в периода на кампанията. Водещите комуникират теми посветени на инициативата, а в ефир звучат специалните послания от любими български звезди, дали своята подкрепа за „Убий скоростта, спаси дете!“.

Благодарение на това, че през последните 18 години кампанията на Радио FM+ се превърна в обществено значима и разпознаваема социална кауза, големите общини в страната също подкрепиха кампанията „Убий скоростта, спаси дете!“.  Към момента активности на кампанията се развиват в Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Русе, Община Благоевград, Община Стара Загора и Община Велико Търново.

За първа година, екипът на радиото предвижда и мащабно събитие на открито в гр. София с подкрепата на Община Оборище, което в рамките на три часа интензивно да припомни отново най-важните послания на инициативата.

На 19.октомври.2024 г. от 11:00 до 14:00 часа, на площада пред патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски” ще се реализира богата информационно-забавна програма с участието на любими български звезди,  детски танцови и вокални групи, специални презентации за безопасност по пътищата, пожарна безопасност, работа на полицията и полицейските кучета, оказване на първа помощ и доброволчески формирования. Ще има много забавления, игри и награди за всички посетили събитието.

 

Вижте също

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *