Членове на настоятелството

представяме ви кракта биографична справка на председателя, зам. председателя и членовете на настоятелството във фондация "Общество и сигурност"

Илия Кузманов

Председател на Настоятелство на Фондация „Общество и сигурност“

Илия Кузманов e роден през 1967 г. в град София.

Завършил е средното си образование в 22 ЕСПУ „Г. С. Раковски“ гр. София и висше във ВХТИ „А. Златаров“- София през 1994 г.

Служител е в МВР от февруари 1997г. Работил е в 07 РУ СДВР, 01 РУ СДВР и в момента е началник група в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в 05 РУ СДВР.

Това, с което Илия Кузманов може да бъде описан започва с един цитат на М. Касимова: „…Понеже най-тегавата част на оплакването и мрънкането като процеси е съотносителността им към самите нас. Да се оплачеш е първата крачка, логично следвана от дръзването. След дръзването идва борбата, а след нея има два избора – побеждаваш или си победен. И, нали, някак не сме о кей да сме в отбора на лузърите / загубеняци б.р./, по-добре да го играем в отбора на пасивните знаещи – така хем не правим нищо, за да не сгрешим, хем си продължаваме да се оплакваме на воля.”

Той отвръща: „ Уверен съм, че в края на тунела има светлина и както често се шегуваме, тя не е от насрещно идващ влак… Светлина към която се стремим.. Светлина, която неминуемо ще достигнем..стига да не спираме да го желаем и правим…Дръзването..За да не станем титуляри в отбора на пасивните знаещи!“

С Илия Кузманов можете да се свържете на e-mail: ssf@ssf-bg.eu

Евгени Крумов

Заместник-председател на Настоятелство на Фондация “Общество и сигурност”

Евгени Крумов е роден през 1969г. в град Кюстендил.

Завършва ПГ „Неофит Рилски“ в град Кюстендил, а след това през 1989г. средно полицейско училище „Ф.Е.Джерзински“ в град Пазарджик.

Професионалната си кариера започва като полицай в град София, а към настоящия момент е оперативен дежурен в РУ МВР- Кюстендил.

Това, с което Евгени Крумов може да се опише е думата „първопроходец“. За него новите неща са предизвикателство и не се страхува да води и да бъде на предна линия.

Любовта, хармонията и чистотата в човешките отношения са неговите вдъхновение и стимул да не се отказва да върви напред и да се стреми да променя света.

Иска да среща повече честни и искрени хора и на това учи и своето дете, защото дори и да боли истината винаги е първа по време и по място.

С Евгени Крумов можете да се свържете на e-mail: ssf@ssf-bg.eu

Членове на Настоятелството на
Фондация “Общество и сигурност”

Валентин Попов

Валентин Попов e роден през  1964 г. в град Дупница. Завършил е Математическа гимназия “Акад. С. П. Корольов” в Благоевград и  ЮЗУ “Неофит Рилски” – Благоевград през 1989 г. Служител е в МВР от 1993г. и е командир на отделение на ГКПП “Станке Лисичково” в Гранично полицейско управление  – Благоевград. Това, с което Валентин Попов може да бъде описан започва с един цитат на Лоис Макмастър Бюджолт, която е казала: “Демокрацията си има една мръсна малка тайна и тя е, че правото на глас не ти дава непременно и право на избор.”  Той отвръща:  „Права е жената. Но пък аз много държа да имам право на избор и смятам, че също съм прав.“

Дарин Ковачев

Дарин Ковачев е роден през 1979 г.

Завършва средното си образование в СОУ “Васил Левски” в град Малко Търново. От 17 години работи в Гранична полиция, а в момента е младши експерт на зелена граница в ГПУ “Малко Търново”. Мечтае дори и малко позакъснял да запише и завърши висше образование.

Вярва, че никой не е безгрешен и често, вървейки по пътеката на живота ни се случва да грешим. Нееднократно. Убеден е, че важното е да се поучим от грешките и да продължим своя път по-силни и по-уверени.

Генади Тенев 

Генади Тенев е роден на 19.06.1971 г. в град Бургас. Завършил е средното си образование в град Бургас, а висшето си образование  в Академия на МВР. Работи в  МВР от април 1992 г., като е започнал своята кариера в  РУ „Транспортна полиция” в град Бургас, а 2010 г. до момента е разследващ полицай в ОДМВР-Бургас. Според него, „хората престават да мислят, когато престанат да четат” (Дени Дидро), затова не спира да чете и “дълбае” в нормативната уредба на МВР, което му помага не само да изгражда визия за това как да се реформира МВР, но и как да бъде обсъдена с гражданите. За него най-важно да живеем в настоящето, изграждайки бъдещето, а не в удобното минало или обещаното от други бъдеще.

Доц. д-р Христо Павлов

Доц. д-р Христо Павлов е юрист по образование. Преподавател е по криминалистика и съдебни експертизи. Ръководител е на Програмния съвет по “Теория и история на държавата и правото“ в ЦЮН на Бургаския свободен университет. Автор е на монографии, учебни пособия и редица други научни трудове по проблеми, свързани с разкриването и разследването на престъпления. Получава приз „Преподавател на годината” от първите годишни награди на фондация „Евгений Мосинов” (на 12.12.2019г.). Притежава богат опит в провеждането на експертни криминалистични изследвания. Вписан е в списъка на утвърдените специалисти за съдебен район на Окръжен съд – гр. Бургас и Административен съд – гр. Бургас. Член е на Българската асоциация по криминология. „Като експерт и дългогодишен учен в областта на криминалистиката, бих желал да се обърне особено внимание на повишаване капацитета на криминалистиката и възраждане на Института по криминалистика, като се възстановят научноизследователската дейност и криминологичните изследвания.“

Илия Хрисимов

Илия Димитров Хрисимов е завършил 26.09.1971 г., ВВОВУ „Васил Левски” в гр. Велико Търново и е магистър по “Публична администрация” в Академията на МВР. Професионалната му кариера започва в жандармерията, след това става командир на курсантска рота, а от 2000 г. е в АМВР. До 2014 година е Комендант на Академията на МВР, а от 2014 г. е помощник ректор. Илия Хрисимов вярва във искрените човешки отношения и е убеден, че МВР може да се промени, въпреки множеството неуредици и проблеми.