НовиниПроекти

Работилница за мартеници в Смолян събра деца от различни органзации

Деца и доброволци заедно в направата на красиви мартенички Над 50 деца от „Полицейска академия“, Ресурсен център–Смолян и деца на служители в МВР взеха участие в работилницата за мартеници. Работилницата се проведе на 19 февруари 2015г. в заседателната зала на ОДМВР-Смолян и бе организирана от Фондация „Общество и сигурност“ в партньорство със Синдикална федерация на служителите в МВР /СФСМВР/, ОДМВР – Смолян и РД „ПБЗН“.

В продължение на 3 часа, малчуганите не само направиха повече от 200 мартеници, но и говориха със служители от МВР какво да правят, за да избегнат ситуации, които могат да създадат риск за тях, както и как да подходят ако имат приятели и познати, които са попаднали в такива ситуации.

Една част от изработените мартеници останаха за участниците, с които на първи март ще закичат своите близки и роднини, а други изработиха специални мартеници за конете, които ще се състезават в кушиите за Тодоров ден.

Децата от Ресурсен център–Смолян ще използват останалите материали в часовете си по творчески занимания и заедно с изработените повече от 100 мартеници ще организират благотворителен базар за подпомагане на дейността си.

Радостина Якимова – Директор на Фондация „Общество и сигурност“, изказва своята искрена благодарност на Синдикална федерация на служителите в МВР, ОДМВР-Смолян, РД „ПБЗН“, „Младежки доброволен отряд“, „Полицейска академия“ и Ресурсен център – Смолян.

 „Именно, чрез подобни съвместни инициативи и срещи на местно и национално ниво се създават отношения на взаимно доверие между представителите на различни институции, а това е единственият начин да се  разберат реалните потребности на хората и заедно да се създадат механизми за тяхното решаване.Вярвам, че това е правилният път към повишаване качеството на услугата „гражданска сигурност“, защото и гражданите и служителите в МВР имат много неща, които да научат един от друг.“, каза още Директорът на Фондацията.

 

 

 

Фондация "Общество и сигурност"

Фондация "Общество и сигурност"