НачалоНовини

В търсене на решения за по-сигурна среда за гражданите на България

На 1 октомври 2015г. в град София,  неправителствени, професионални и браншови организации, заедно с представители на изпълнителната и законодателната власт ще обсъдят предизвикателствата пред гражданската сигурност в България.

Темата на дебата е: „МВР: споделена, неразбрана или липсваща сигурност?“. В първата част ще бъдат представени резултатите от изследването на Фондация „Общество и сигурност“, с което за първи път в България се измерва усещането за сигурност и моделите за справяне с несигурността.

Успоредно с това, представители на Синдикална федерация на служителите в МВР, ще споделят предизвикателствата, пред които се изправят служителите и какво трябва да се промени, за да удовлетворяват потребностите на гражданите.

В края на първата част от дебата, ще бъдат представени политиките на МВР за повишаване качеството на услугата „гражданска сигурност“ и предвижданите реформи в тази област.

Във втората част ще се проведе дискусия и всички участници ще имат възможност да споделят своите гледни точки и визия за промяна, така че да се подобри средата за сигурност.

Събитието ще се проведе в Бест уестърн сити хотел, намиращ се на ул. Стара планина 10, а програмата на дебата можете да намерите тук.

Ако имате желание да вземете участие, моля потвърдете го до 29 септември 2015г. на имейл: ssf@ssf-bg.eu

Фондация "Общество и сигурност"

Фондация "Общество и сигурност"