Регионален форум в град Плевен

Регионален форум в град Плевен

Фондация „Общество и сигурност“ в партньорство със Синдикална федерация на служителите в Министерство на вътрешните работи /СФСМВР/, организира регионални форуми за обсъждане на услугата „гражданска сигурност“ доставяна от МВР на тема „Нашата сигурност: споделена или неразбрана отговорност?“ 

Регионалният форум в град Плевен ще се проведе на 24 март 2015г. Той има за цел да се представи визията и разбирането на Фондация „Общество и сигурност“ за това каква трябва да бъде услугата „гражданска сигурност“, да се идентифицират основните потребности на различни социално-икономически групи и да се дискутират мерките, които могат да се предприемат на общинско, областно и национално ниво за повишаване на тяхното лично усещане за сигурност.

Във форума са поканени да участват експерти по темата „сигурност“, представители на МВР, неправителствени организации, местна власт, областна администрация и други представители на заинтересовани страни.

Темата „гражданска сигурност“ ще бъде обсъждана през потребностите на следните групи:

  •  Деца и младежи
  • Лица с физически и интелектуални затруднения
  • Жертви на домашно насилие
  • Етнически малцинства
  • Активни и работещи граждани
  • Безработни

 Всички идентифицирани проблеми и възможностите за тяхното решаване ще бъдат дискутирани през мерките, които могат да се предприемат на местно, областно и национално ниво. В рамките на форума ще се обсъди и необходимостта гражданите да познават по-добре правата си и да бъдат проактивни по отношение на услугата „гражданска сигурност“ доставяна от МВР и местната власт.

Организаторите на събитието отправят покана към всички неправителствени организации, които работят на територията на Област Плевен да вземат участие в регионалния форум. Участието на широк кръг граждански организации е изключително важно,  тъй като те представляват различи социални групи, могат да споделят предизвикателствата, пред които се изправят в своето ежедневие и да предложат мерки за повишаване сигурността и безопасността на жителите в област Плевен.

Форумът ще се проведе в залата на СИТИ ХОТЕЛ ПЛЕВЕН, намиращ се на улица “Стоян Заимов” 2А. 

Ако проявявате желание да участвате във форума, моля попълнете регистрационната форма по-долу и я изпратете на e-mail: ssf@ssf-bg.eu не по-късно от 20 март 2015г.

Програма на регионален форум в Плевен

Регистрационна форма

Вижте също